start duurzame nieuwbouw verpleeghuis “Avondlicht” te Herwijnen

start duurzame nieuwbouw verpleeghuis “Avondlicht” te Herwijnen

07-03-2018

De gemeente heeft het terrein inmiddels bouwrijp gemaakt. De uitwerking van het BIM-model tot uitvoeringsniveau is inmiddels ook door ons afgerond. Medio mei hopen wij te gaan starten met de realisatie van 24 verpleegkamers met 4 woonkamers. Het wordt een zeer duurzaam gebouw welke gerealiseerd wordt volgens de zogenaamde passief huis criteria met behulp van de nZEB-tool (nearly Zero Energy Building) waarbij de bouwfysische berekening PHPP wordt gebruikt. Zeer goede isolatie (gevels Rc 9,2 / daken Rc 12,8 / passief houten kozijnen), hoge luchtdichtheid, WTW-balansventilatie en maximaal gebruik van bodem- en zonne-energie. Een prachtig project met mooie uitdagingen.

Share